3 Kasım 2009 Salı

güncel












yazacak onca çok şey varki aslında, nedense kafamda bi türlü toparlayıp dökemedim satırlara.





öncelikle büyük bir sorunum var onu anlatayım; yaklaşık10 gün önce sıradan bi kontrolde koloninin birinde yavru çürüğünden şüphelendim, ertesi gün baktımki tümünde var.





bloglardan izlediğim büyüklerime sordum. tarif ettikleri gibi tümünün yavrulu çerçevelrini silip aldın kovanlardan. yavru alanlarını kesip temizledim ve toprağa gömdüm. (ballı kısımlarını çatıya çıkarttım izole ettim arı gelemeyecek şekilde, balların çoğu sırlı alt kısımlarda polen var) tarif edilen ilaçları kullandım bunun için hem netten hemde çevredeki eski arıcılardan fikir aldım ilaçlar aynı.





gelelim operasyonun diğer ayağına yavrularını aldığım kolonilerdeki tüm çerçeveleri ilaçladım kapadım . dert bir değilki kolonilerin 4ünü fena halde yağmacılar zorladı bir birini kırdı hayvancağızlar içim sızladı am müdahalede edilemiyorki. yağma kesildi neyse 2 gün önce yine ilaçladım bu sefer çerçevelrinn üzerinden ilaç lı podra şekerini döktüm yağmur ve soğukta ara vermedi ama baktım bazılarına yeni yavrular da koku filan yok ama görüntülerinden anlayamıyorum normal mi değilmiler diye. eski çıkarttığım çerçevelrden bikaç tane fotoğraf aldım tek başıma olduğum için fotoğrafta çekemiyorum ki. şimdi hava biraz müsade etse zayıf düşenleri birleştirmeyi düşünüyorum. işim çok kafamda bissürü soru işareti. tamda sezonu kapadım demiştim stoklar tamamdı nüfüslar tamamdı aksilik işte yarın nolcamızı bilemiyoruzki.





sağlıcakla kalmanız dileğiyle.