7 Ekim 2009 Çarşamba

ilk vızıltı bu...


merhaba dünya buda ilk adımım sayılır evrensel yayına sanki tüm evren beni takip edecekmiş gibi hissediyorum şuan.


gevezeliğide çok severim ama ilk yazımı kısa tutmayı yeylerim kafa ütüleme olmasın hemen.

9 yorum:

Arıcı 07 dedi ki...

Demircioğlu;Bloğun hayırlı olsun.Adına ulaşamadım.E posta adresinde yok.Bunları tamamlarsan iyi olur.Ayrıca blok haberlerinde arıcılık faaliyetlerini paylaşırken yaptıklarını ve yapacaklarını planlı olarak işle.Seni usta arıcılar yanlışların ve eksiklerin konusunda yorumla uyaracaklardır.BAKTIM İZLEYİCİNDE YOK.Haydi ilk izleyicinde ben olayım.Ben emekli fen bilgisi öğretmeniyim.Arılarla sevdam 30 yıllık...Aktif arıcılığımda 12 yıllık...Bloklarla faaliyetimde 3 yıldır devam ediyor.İhtiyaç duyunca bir seslenirsen duyarım.Kolay gelsin.

demircioğlu dedi ki...

Çok teşekkür ederim abi eksiklerim konusunda uyarılmak hoşuma gider. Uyarınki mükemmeli yakalayamasakta doğru yolu bulalım. Ayrıca ilk çok ömenliydi ayrıca teşekkür ediyorum.

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

BLOG HAYIRLI OLSUN

demircioğlu dedi ki...

teşekkürler , çok sağolun.

bekir dedi ki...

blogun hayırlı olsun ben başaramadım blog kurmayı seninki güzel olmuş

demircioğlu dedi ki...

sağolun daha başındayız bu olayın acemiliği olcak elbet, bloğunuzuda baktım bi sorun yok gibi. görüşmek üzere iyi akşamlar.

Arıcı 07 dedi ki...

Onur,yavru çürüğü çok zor telafi edilebilir bir hastalık.Şöyle yapmalısın.Sakın bunu unutma.Başka çözümde şimdilik yok.Çünkü;Kapalı pupa halindeki yavrular ölünce pupa içinde koku oluşturuyor.Belirtisini kolay görürsün.Sağlıklı pupa dışa doğru çıkıntılıdır.Çürümüş pupanın ortası çökmüştür.Yavru çürüğünde önce yeni kovan sağlanmalı.Yeni kovana işlenmiş veya işlenmemiş petek konulmalı.Tercihen diğer arılardan kapalı pupalı,ballı ve örülmüş petekler alınır.Hasta kovandaki arılar hasta kovanın önüne bir çuval konulup önüne çırpılır.Arılar yeni kovana gireceklerdir.Rengide önceki kovanın renginden olmalıdır.Hasta peteklerin tümü onlara başka arıların konmasına fırsat verilmeden yakılmalıdır.Kovanda içi pürmüz veya gazete kağıdı ile içi yakılarak dezenfekte edilmelidir.

Unknown dedi ki...

Merhabalar;Hemşerim sessiz sedasız bu işe soyunmuşsun,öncelikle bloğun hayırlı olsun,aramıza hoşgeldin,etrafımızda blogcuların olmasını çok istiyorum ama pek icraat üreten yok,sen inşallah bu konuda RİZE'mizde beni yalnızlıktan kurtarırsın,Birde erzurumun hangi bölgesinde arıcılık yapıyorsun?

demircioğlu dedi ki...

teşekkür edrim salih abi, öncelikle amatör olduğum için beklentileriniz umarım olağan üstü şeyler değildir. ama hevesim çok büyük bunu belirtmek isterim. fazla bi arımız yok, arıları yaylaya babamın arkadaşının yanına bırakıyoruz, kendimiz yanlarında olmuyoruz o mevsimde. yerleri ; pazaryolunu geçince hortik dağı denen yerde (başka adı varsa bilmiyorum.) hnn bide sessiz sedasız dediniz sesli bir yolu varmı ki? bilseydim öyle yapmaya çalışırdım. görüşmek üzere....